Köpa eller hyra elscooter

Köpa eller hyra elscooter

Elscootrar, eller elsparkcyklar har blivit mer och mer populärt under senare år i samband med att de utvecklas till mer användbara fordon. Numera används de av miljontals pendlare i världen och är ett fordon som låter folk ta sig fram på ett äventyrligt sätt. 

Men i takt med utvecklingen har El-sparkcyklar också snappats upp som ett fordon av uthyrningstjänster som vill tjäna pengar på att du som konsument hyr deras tjänster, och inte upplevelsen. 

I takt med detta är det många som frågat oss om man ska köpa eller om man ska hyra el-sparkcykel. Vi ger er här vårt svar. 

  • Mer frihet att köpa: Genom att köpa en el-scooter så bestämmer du själv vilka turer du väljer att ta med din el-scooter och begränsas inte av något, ingen press på tid eller antal turer för att hålla nere kostnaden för tjänsterna. Du blir helt enkel fri att upptäcka hur mycket du vill och hur länge du vill. 
  • Mer användbart: Att köpa el-scooter är mer mobilt och användbart för dig som pendlare. Du kan ha med dig ditt fordon från huset på morgonen, in till stan och med hem igen. 
  • Billigare: Att pendla med el-scooter är betydligt billigare om du köper en egen. SVD gjorde en räkning (https://www.svd.se/elscootern-kul--men-viktig-faktor-skaver)  som visade på att kostnaden för att använda hyrtjänsten kan uppkomma till över 7000 kr/4 mån. Eftersom att en el-scooter från en bra återförsäljare håller i många år är det därför värt att redan från början investera i en kvalitetssäkrad elektrisk sparkcykel redan från början för att hålla nere kostnaderna. 
  • Bättre leverantörer: Generellt sätt så är leverantörerna som är inriktade på försäljning mycket mer inriktade på kvalité än de som arbetar för hyrtjänster och sälja på plattformer till konsumenter. Det gör att du helt enkelt köper tjänster från en sämre sparkcykel leverantör i längden om du hyr en el-scooter.
  • Idag finns det leverantörer: Idag finns det dessutom nya och bättre sparkcykel-modeller på marknaden än förut. Det gör att möjligheten nu finns att uppleva fantastiska äventyr och säkerhet på sparkcyklarna som aldrig förr. Det gör det däremot inte hos uthyrartjänsterna ännu. 
  • Sparar tid: Du sparar dessutom enormt mycket tid om du direkt från dörren eller direkt när du kommer upp från tunnelbanan kan hoppa på din egen el-scooter och slippa processen att leta efter sparkcyklar som har tillräckligt med batteri eller finns på en karta att leta efter. Du kan istället åka iväg direkt och slipper onödiga processer i din vardag. 

Leave a comment