Våra artiklar

Köpguide elscooter

Köpguide elscooter

Stor Guide:

Funderar du på att köpa en el-scooter 2019? Vi har samlat allt som är relevant för dig som ska köpa en el-scooter.

Att åka elektrisk sparkcykel har blivit mer och mer populärt under de senaste åren och har blivit det ett av de nyaste och modernaste sätten att ta sig fram enkelt.

Med elscooter-konceptet presenteras dessutom ett starkt alternativ för att spara på miljön, när tusentals pendlare och friåkare väljer att åka sparkcykel istället för att ta bil, buss eller moped. Men som med allt annat, så finns det lagar och restriktioner att tänka på, samtidigt som det är bra att ha koll på din återförsäljare av el-sparkcyklar eller “el-scootrar” som de också benämns. Därför har vi valt att samla allt som är relevant för dig som ska köpa en el-scooter.

Pris:

En elscooter kan variera i pris, med allt från 3000 kr - 22 500 kr, och det finns både bra och dåliga modeller. Generellt sätt, så placerar sig el-scootrar på en mycket billigare prislista än el-cyklar (som generellt kostar mellan 20-30 000kr), trots en hög kvalitét och prestanda på vissa el-scootrar.  El-scootrar är generellt sätt dessutom billigare än både vanliga mopeder och elektriska mopeder. Vilket gör det till ett konkurrenskraftigt transportmedel även gentemot dessa transportmedel.

Strömstyrka:

För att du ska hitta rätt strömstyrka på din el-scooter har vi gjort en guide som bygger till grund på vilken sorts el-scooter du bör köpa.

250W: Vi brukar generellt sett säga att en 250W el-scooter är för barn, eller mindre åkare, som kanske inte använder el-scootern som vardagligt transportfordon, utan mer som en leksak. 250W är till exempel inte tillräckligt stark motorstyrka för att driva en vuxen åkare, vilket gör det självklart för oss att vuxna bör vända sig gentemot något med lite högre prestanda.

350W: En el-scooter med 350W ger generellt sett enbart precis tillräckligt för att fungera som vardagligt fordon för en ungdom eller mindre vuxen. Med en 350W motor kan man generellt sätt ta sig upp för backar, men för att du ska ta dig upp, krävs då ofta någon form av assistans från dig själv som person.

500 W: Med en motorstyrka som är uppe på 500W, kan en vuxen person ta sig fram och upp för backar utan att behöva driva på med egen assistans. Vi brukar säga att, någonsin kring 500W går brytgränsen för vad som är perfekt för vanlig daglig transport och åkande på en el-scooter. Med 500W motor blir åkandet dessutom något att se fram emot och något som gör din vardag enklare med snabb transport.

600W: Med en 600W motorstyrka kan du som åkare känna kraften av elektriska motorer. Med en såpass stark motor, kan du åka i uppförsbacke utan problem och dessutom lasta på med en väska, helt utan problem. 600W brukar vi säga är maximal behövlig hastighet på en el-scooter. Allt över det menar vi övergår till en riskzoon för olämpligt körande

 

Watt

Volt

Rek. Användningsområde

Exempel på elscooter

100 w - 250w

24V

Leksaksfordon för barn

250w - 350w

36V

För ungdomar runt 40 - 50 kg

Modell Urban

350w - 500w

36V

För ungdomar/vuxna 50-75 kg

Modell Premium

500w - 600w

48V

För vuxna 75 kg +

Modell Premium

600w

52V

För vuxna 75 kg +    

Modell Ultra

Bra för miljön:

Sist men inte minst, en el-scooter är tänkt att få dig att tänka mer på hur du kan minska dina fossila utsläpp och kan enkelt användas som ett starkt medel för att göra just det.

En elektrisk sparkcykel, är precis som det låter, elektrisk. Det betyder att den både laddas och drivs på elektrisk energi. Det gör att elscooter konceptet är en av många lösningar till det miljöproblem som finns. Med din elektriska motor, kan du se till att du pendlar med, åker på utflykt med, åker till mataffären på eller bara ser till att du skippar bilen med.

Med El-scooter konceptet presenterar vi en lösning bland många andra, till miljö- problemen som uppstått. Att känna att du numera har möjligheten OCH viljan att pendla, skippa bilen eller byta ut din taxiresa eller upptäcksfärd med bil till en transport med El-scooter.

På El-scooter kan du på sommaren åka runt en heldag i stan och upptäcka stans alla hörn, samtidigt som du slipper ha en motorn som går på tomgång eller söka efter parkering.

Genom att skippa bilen ibland och skippa annat här och där, och istället upptäcka världen tillsammans på ett härligt transportmedel, kan du, och vi, göra något litet för något större. Känn att du blir en deal av vårt miljömedvetna crew och börja spara på miljöutsläppen så fort du handlat hos oss.


El sparkcyklar har blivit mer och mer populärt under senare år i samband med att de utvecklas till mer användbara fordon. Numera används de av miljontals pendlare i världen och är ett fordon som låter folk ta sig fram på ett äventyrligt sätt.

Men i takt med utvecklingen har El-sparkcyklar också snappats upp som ett fordon av uthyrningstjänster som vill tjäna pengar på att du som konsument hyr deras tjänster, och inte upplevelsen.

I takt med detta är det många som frågat oss om man ska köpa eller om man ska hyra el-sparkcykel. Vi ger er här vårt svar.

 • Frihet att köpa: Genom att köpa en el-scooter så bestämmer du själv vilka turer du väljer att ta med din el-scooter och begränsas inte av något, ingen press på tid eller antal turer för att hålla nere kostnaden för tjänsterna. Du blir helt enkel fri att upptäcka hur mycket du vill och hur länge du vill.
 • Mer användbart: Att köpa el-scooter är mer mobilt och användbart för dig som pendlare. Du kan ha med dig ditt fordon från huset på morgonen, in till stan och med hem igen.
 • Billigare: Att pendla med el-scooter är betydligt billigare om du köper en egen.  Hyrtjänsten kan uppkomma till över 7000 kr/4 mån. Eftersom att en el-scooter från en bra återförsäljare håller i många år är det därför värt att redan från början investera i en kvalitetssäkrad elektrisk sparkcykel redan från början för att hålla nere kostnaderna.
 • Bättre leverantörer: Generellt sätt så är leverantörerna som är inriktade på försäljning mycket mer inriktade på kvalité än de som arbetar för hyrtjänster och sälja på plattformer till konsumenter. Det gör att du helt enkelt köper tjänster från en sämre sparkcykel leverantör i längden om du hyr en el-scooter.
 • Idag finns det leverantörer: Idag finns det dessutom nya och bättre sparkcykel-modeller på marknaden än förut. Det gör att möjligheten nu finns att uppleva fantastiska äventyr och säkerhet på sparkcyklarna som aldrig förr. Det gör det däremot inte hos uthyrartjänsterna ännu.
 • Sparar tid: Du sparar dessutom enormt mycket tid om du direkt från dörren eller direkt när du kommer upp från tunnelbanan kan hoppa på din egen el-scooter och slippa processen att leta efter sparkcyklar som har tillräckligt med batteri eller finns på en karta att leta efter. Du kan istället åka iväg direkt och slipper onödiga processer i din vardag.

Läs om våra elscootrar

Läs om våra elscootrar

Den svenska el scooter utvecklaren Eltra lanserar nu tre nya modeller på den svenska marknaden -Urban, Ultra och Premium. Eltras el-scooters för vuxna är utrustade med högkvalitativa komponenter och tack vare dämpning både fram och bak åker du med optimal komfort. Alla modeller är hopfällbara vilket innebär att dem är enkla att fälla ihop för att ta med sig på tåget, i bussen eller in till kontoret för säker förvaring. 

Modell Urban 

Instegsmodellen Urban är en lätt och smidig el-scooter utrustad med en 350 W elmotor som ger en max-hastighet av 35 km/h. Lithiumjon batteriet på 10,4 Ah ger en räckvidd på upp till 40 km. Urban passar därmed bäst för dig som letar efter en prisvärd och lätt modell.

Specifikationer
 • Elmotor: 350 W.
 • Batteri: Lithiumjon, 10,4 Ah.
 • Räckvidd: 40 - 45 km.
 • Max-hastighet: 35 km/h (kan hastighetsbegränsas till 22 km/h)
 • Ladd-tid: 5-7 timmar.
 • Max-last: 120 kr.
 • Vikt: 13,0 kg.
 • Dämpning: Fram och bak.
 • Belysning: Fram och bak.
 • Övrigt: LCD-färddator som bland annat visar hastighet. Hopfällbar.
 • Pris: 8.490 kr

  

Modell Premium

Elscooter modellen Premium har en starkare elmotor 500 W som ger en max-hastighet på 45 km/h. Med ett lithiumjon batteri på 15,6 Ah kan du åka upp till 60 km på en enda laddning. För dig som pendlar långt och prioriterar en lång räckvidd finns möjligheten att välja tillägget Premium+ , vilket innebär en räckvidd upp till 100 km.  Specifikationer
 • Elmotor: 500 W.
 • Batteri: Lithiumjon, 15,6 Ah. (21,0 Ah för Premium+)
 • Räckvidd: 60 km (100 km för Premium+)
 • Max-hastighet: 45 km/h (kan hastighetsbegränsas till 22 km/h)
 • Ladd-tid: 6-8 timmar.
 • Max-last: 120 kr.
 • Vikt: 16,0 kg (Premium+ väger 18 kg)
 • Dämpning: Fram och bak.
 • Belysning: Fram och bak.
 • Övrigt: LCD-färddator. Hopfällbar.
 • Pris: 12.490 kr (14.490 kr Premium+)

Modell Ultra

 

El-scootern Ultra är modellen för dig som kräver det bästa. Ultra är utrustad med en stark elmotor på 600 W som innebär en riktigt snabb acceleration upp till max-hastigheten 45 km/h. Denna modell är utrustad med ett 21,0 Ah lithiumjon batteri som ger en räckvidd upp till 100 km. Ultra passar därmed perfekt för dig som pendlar långa sträckor och som prioriterar en stabil åkning med bästa komfort. Ultra är utrustad med hydrauliska skivbromsar både fram och bak vilket bidrar till säkra inbromsningar, även i höga hastigheter. Specifikationer
 • Elmotor: 600 W.
 • Batteri: Lithiumjon, 21,0 Ah.
 • Räckvidd: 100 km.
 • Max-hastighet: 45 km/h (kan hastighetsbegränsas till 22 km/h)
 • Ladd-tid: 6-8 timmar.
 • Max-last: 120 kr.
 • Vikt: 24,0 kg.
 • Dämpning: Fram och bak.
 • Belysning: Fram och bak.
 • Övrigt: LCD-färddator. Hopfällbar.
 • Pris: 21.490 kr.
Artikeln är ursprungligen publicerad av www.bästaelcykeln.se, för mer info besök deras hemsida. 

        

Miljö

Miljö

Vi presenterar en lösning, bland många andra, för att hjälpa tusentals pendlare och naturälskare att välja rätt. Vi vill att du ska följa förnybart, istället för utsläpp av växthusgaser. Dessutom vill vi att du ska minska trängseln och jobbiga köer, för att du istället ska bidra till en hållbar utveckling. 

Vi på Eltra arbetar ständigt med hållbarhet och det är en av de största anledningarna till att vi valt att arbeta med det vi idag arbetar med. 

"Vi tror på starkt på elektriska fordon som en del av lösningen för att göra transportsektorn så grön som möjligt."

Idag transporterar vi oss mellan mängder av olika platser. Ibland flera gånger per dag, och en stor del av transporten sker fortfarande idag med fossila bränslen. När du byter bort bilen mot en Elscooter så minskar du helt enkelt ditt utsläpp av bland annat koldioxid. På en elscooter eller på andra elektriska fordon kan du åka runt en heldag i stan och upptäcka stadens alla hörn, utan att oroa dig över att påverkar din miljö. 

Enligt naturvårdsverket står transportsektorn för ungefär en tredjedel av Sveriges totala utsläpp. Det är en stor andel och något där vi i framtiden kommer att behöva skära ner stort. Det visar på att det finns ett stort behov av förnybara transporter, inte bara för små elfordon, utan även för större transporter i framtiden. Vi tror på starkt på elektriska fordon som en del av lösningen för att göra transportsektorn så grön som möjligt.

Att byta ut dina korta (eller relativt långa) bilturer mot en transport med förnybar energi är ett stort steg på vägen mot en eldriven framtid. Genom att investera i en Eltra så höjer du sannolikheten för att skippa alla typer av icke-förnybara transporter som kostar dyrt på vårt klimat. Genom att skippa bilen och upptäcka världen med ett härligt transportmedel, kan du bidra med något positivt. När vi alla gör något positivt, så ger det tillsammans en väldigt stor genomslagskraft!

 Med din Eltra blir du en del av vårt miljömedvetna crew! Välkommen! 

 Mvh, 

Teamet på ELTRA